Waar komen bitcoins vandaan?

Bitcoins onstaan te ie veranderingsproces watten te ie engels “mining” heet. Mining is te feite ie valideren plus vastleggen van den betalingen diegene ter ie bitcoin netwerk plaatsvinden.

Ter ie bitcoin netwerk willen er betalingen gecontroleerd wordt (op dubbele uitgaves plusteken valse bitcoins etc). Plusteken den goedgekeurde betalingen willen weer vastgelegd wordt ter den blockchain (ie bitcoin-kasboek dat meegevoeld wordt tussen alle bitcoin gebruikers) Wegens dit valideren plus vastleggen van den betalingen (mining dus) mogelijk te maken zullen mensen hun rekentuig of speciale hardware daarvoor willen permitteren kantelen plus dit kost natuurlijk stroom. Watten den ontwerpers van ie bitcoin-protocol dus verzonnen hebben is dat den mensen (den miners dus) diegene hun rekentuig aan toestaan staan wegens betalingen te valideren plusteken vast te leggen hiervoor eentje beloning krijgen. Of huis medegedeeld mits jouw jou rekentuig of mining-hardware inzet voordat mining maak jou mogelijkheid op eentje beloning plusteken diegene diegene mits eerste met zijn pc of mining-hardware eentje ingewikkelde rekensom oplost wordt beloond met 12.Five bitcoins.

21 miljoen bitcoins

Ie minen heeft zowel meteen eentje ander doelwit, elke keer dat er eentje “block” gevonden wordt, wordt er dus 12.Five bitcoins ter ie bitcoin-netwerk gebracht plusteken ermee is er meteen ene mechanisme wegens bitcoins te creeren. Ooit te den zoveel tijdstip wordt den beloning voordat ie vinden van ene block gehalveerd plus ermee wordt den these van nieuwe bitcoins langzaam maar zeker afgebouwd. Ter totaal zullen er 21 miljoen bitcoins geproduceerd gaan wordt overheen den komende jaren, ergens ter 2040 zullen alle bitcoins geproduceerd zijn plus komen er geen meer tijdens. (zie onderstaande prentkunst).

Hoe kom jouw aan bitcoins mits jou geen miner leaned?

Jouw hoeft noch perse aan mining te exporteren wegens bitcoins te bemachtigen, jij schenkkan zij zowel verdienen, uitwisselen, of kopen erbij ene tussenpersoon of ene bitcoin-exchange (zie zowel waar vermag jou bitcoins kopen). Plusteken hoe komen diegene exchanges of tussenpersonen dan weer aan bitcoins vermag jou jij verbazen? Den exchanges maken ie mogelijk voordat mensen wegens wederkerig bitcoins te kopen plus verkopen. Iemand diegene bitcoins heeft bemachtigt dmv kopen of mining vermag dit bitcoins weer te koop overhandigen op ene exchange zodat anderen zij weer van hem kunnen kopen plusteken vice versa.

Den exchange zelf koopt zij dus noch, zij maken ie inclusief mogelijk wegens bitcoins te verkopen.

Plus hoe ene tussenpersoon aan zijn bitcoins komt, tja dat is hun zaak. Onze ervaring is dat den tussenpersonen zij zelf kopen op exchanges of meteen gedurende miners wegens zij daarna weer onderbrak te verkopen.

Related movie: Should You Buy Bitcoin Overheen $Ten,000?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *